Kurs og aktiviteter

Valpekurs. På dette kurset har vi spesielt fokus på gode vaner for valpen. Dette er en spennende tid hvor valpen skal bli kjent med, og ikke minst trygg på sin nye familie. De utvikler seg veldig rask, og utforskertrang og testing av grenser er en del av livet. I denne perioden er det viktig med god sosialisering og innlæring av gode vaner.

I løpet av kurset vil vi vise deg hvordan du kan gjøre dette på en mild og fin måte, slik at du får en sosial og velfungerende hund.

Kursstart tirsdag 14. mars kl 18:30, Askim.

Kursstart onsdag 5. april kl 18:30, Askim. Tenåringshunden, stadiet mellom valp og voksen hund kan være krevende både for hund og eier! På dette kurset har vi spesielt fokus på trening av “tenåringshunden” (ca. 6 – 18 mnd). Denne tiden byr ofte på utfordringer fordi det føles som hunden har mistet hørselen og glemt alt den tidligere har lært.


Kursstart 5. april kl 19:45, Askim

Triksekurs

Triksing med hund er både moro og lærerikt. Mange av triksene hundene lærer kan også være til nytte i andre situasjoner. For å få til enkle eller mer avanserte triks, krever det god kontakt og godt samspill mellom hund og eier. Føler du at kontakten ikke er på plass mellom dere, så kan dette være en god måte å lære det på. Når hunden gjør ting som er gøy, øker også samspillet/kontakten, samt mestringsfølelse blant både hund og eier. I tillegg viser forskning at hunder som trenes til å bruke hode og kropp på uvandte måter har færre atferdsproblemer enn de som bruker tilsvarende tid kun på tur.


Kursstart 23. april kl 11.00, Mysen

Utstillingskurs, Vil du ha en rolig hund på utstilling? En hund som presterer også i et utfordrende miljø? For at hunden skal vise seg fra sin beste side, er det flere ting som spiller inn. Vi som hundefører må vite hvordan rasen skal stilles, hvordan gjøre opplevelsen positiv for alle parter, hva øker sjansene for en premiering? Ofte er det enkle små ting som gjør utstilling mer morsom enn stressende. Det skal være gøy å gå på utstilling, ikke noe man baregjennom fordi det står i kjøpskontrakten!

Synes du det kan være vanskelig å trene på hvordan dette kan gjennomføres på en god måte? Da er dette kurset for deg! Kurset gir deg gode verktøy til hvordan du kan gjøre hunden så komfortabel som mulig i en «kaotisk» situasjon. Kurset er også for deg som ønsker å trene hunden din til å takle ulike miljø og forstyrrelser.


Kursstart 13. mars kl 19:00,  innendørs hall, Mysen. 


Hverdagsferdigheter

Dette kurset er for deg som gjerne vil lære enkle øvelser for å få en hund som mestrer de vanligste sakene vi gjerne vil at hunden skal kunne. I en for noen travel hverdag, er det fint om hunden kan gå ganske bra i båndet uten at det er hunden som går tur med oss hengene som et slips bak. Kan hunden hilse pent på folk og dyr så er det også bra, hvem liker å bli revet overende når de møter oss på tur med hunden, det hjelper ikke om vi roper av full hals - DEN ER BARE GLAD!  "nødstopp".


Kursstart 14. mars, Askim.  Ingen ledige plasser


Nosework 1

Nosework er søksarbeid for hunder. Innlæringen starter med at vi søker etter godbiter eller leker. Alle hunder kan delta på dette kurset, kurset tilpasses den enkelte. Fokus på kurset er mestring og å ha det gøy sammen!

Nosework er en aktivitet som passer spesielt godt for engstelige eller usikre hunder, ettersom hunden får bruke sin fantastiske luktesans til å utforske omgivelsene i trygge rammer sammen med deg, noe som vil bygge opp hundens selvtillit. Hundene skal få ro og frihet til å jobbe uforstyrret, derfor er det kun én og én hund som søker sammen med sin eier. De andre hundene venter/hviler i bilen, mens vi observerer ekvipasjen som jobber.


Helgekurs 27. og 28. mai, Mysen.   


Workshop agility på nett

For å få hunden til å prestere så godt som mulig både i konkurranser og i hverdagen, er det viktig å kunne kommunisere godt med hunden. Samspillet mellom hundefører og hund blir ikke bra om kommunikasjon går kun en vei. Hvorfor setter hunden seg når du vil at den skal løpe gjennom tunellen, hvorfor fyker hunden rundt som om den har blitt besatt av noe når dere skal hjem etter et arrangement? Dette og mye mer går vi gjennom.


  • Forståelse, kommunikasjon og et godt samspill.
  • Hundens språk og signaler.
  • Kan en hund prestere godt på en bane og samtidig være en rolig familiehund?Torsdag 13. april på nett  


Rallylydighet klasse 1

Helgen 30. september, 1. oktober kommer Merete Kristensen fra Side ved Side for å holde kurs i Rallylydighet.


Rallylydighet klasse 1:

Alle skiltene i klasse 1 inngår også på de høyere nivåene. En god innlæring her vil derfor også gi uttelling i alle klasser. Alle øvelser er med bånd. Øvelsene demonstrerer hundens forståelse av basale kommandoer som sitt, dekk og gå pent i bånd.


Helgen 30. september og 1. oktober, oppvarmet hall og utendørs, Mysen