Galen Myotherapy

Galen Myotherapy er en massasje, trenings og rehabiliteringsterapi. Det forbedrer ledd- og muskelhelse, hjelper rehabiliteringen av hunder med muskel- og skjelettproblemer og kan lindre smerte.


Vi bruker spesialiserte massasjeteknikker og rehabiliterende øvelser for å gi effektiv smertebehandling og målbare resultater innen 1-3 økter.Julia Robertson, founder of Galen Myotherapy, developed the Positive PACT® methodology from the observation and treatment of more than 10,000 dogs over two decades. Positive PACT® stands for Positive Progressive Affective Cycle of Therapy. 

Positive PACT  er basert på en syklus med valgstyrt behandling som involverer pasienten (hunden), eier og terapeuten. Det blir tilrettelegge slik at hunden hele tiden har bevegelsesfrihet og selv er med på å velge hvor og hvor mye som skal behandles. Når hunden selv er med å  kontrollere intensiteten og tempoet i behandlingen, er det mulig å behandle områder som ellers ville vært svært motstandsdyktige mot enhver form for kontakt.

Janne Magnesen er utdannet Galen Canine Myotherapist - muskelterapeut på hund. 


 

Bakgrunnen  som hundetrener med fokus på atferd og problemløsning, gir et komplett tilbud hvor alt blir sett i sammenheng. Endringer i atferd hos hund kan ha mange årsaker, men en av de vi oftest ser er smerter eller annen underliggende sykdom. 


Som Galen Canine Myotherapist kan jeg behandle kroniske smerter og  muskelspenninger. Disse kan være vanskelig å oppdage da hunder ofte skjuler dette for oss. Små endringer i atferd som endret søvnmønster, hunden har sluttet å leke, vil ikke gå lange turer lenger, virker "gammel", vegrer seg for å hoppe inn og ut av bil, litt gretten. Dette er noen av tegnene som vi kan se etter. 

Rehabilitering etter skade og kirurgi kan hjelpe helingsprossessen hos din hund. Vil du vite mer om dette, ta kontakt.